Επικάλυψεις τεχνικού ύφασματος

Και οι δυο επιφάνειες του τεχνικού υφάσματος  είναι  επιχρισμένες  με κατάλληλα χημικά συνθετικά υλικά, αποκτώντας  έτσι κατάλληλες  μηχανικές  θερμικές  και χημικές  όπως αυτές προβλέπονται από τις εκάστοτε  προδιαγραφές .
Στο παρόν άρθρο παρουσιάζονται κάποιες απο αυτές τις επικαλύψεις

3Επικαλυψη με Βινυλιο

 PVC  με επικάλυψη Βινύλιου είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο υλικό για εύκαμπτες  δομές  υφάσματος.
 Είναι κατασκευασμένο από ένα  πολυεστερικό καμβά πλέγμα με  εξωτερικές επιστρώσεις . Ο καμβάς υποστηρίζει την επικάλυψη (η οποία εφαρμόζεται αρχικά σε υγρή μορφή) παρέχοντας  αντοχή σε εφελκυσμό ,σε  επιμήκυνση, στο σχίσιμο, καθώς και  διαστασιακή σταθερότητα .
Το PVC fabric με Βινύλιο κατασκευάζεται σε μεγάλα ρολλα  και συγκολλείται  θερμικά η με  ραδιο-συχνότητες.
Η σωστή ραφή θα πρεπει είναι σε θέση να μεταφέρει  απαιτήσεις φορτίου στην ίδια τη δομή του επιχρισμένου υφάσματος . Η περιοχή της  ραφής πρέπει να είναι ισχυρότερη από οτι το αρχικό επιστρωμένο ύφασμα κατά τη δοκιμή σε αντοχή σε εφελκυσμού.Η Αντοχή σε εφελκυσμό του υφάσματος βάσης  καθορίζεται από το μέγεθος (denier) και τη αντοχή των νημάτων και του αριθμού των νημάτων ανά γραμμική ίντσα  Όσο μεγαλύτερη είναι η ίνα  και πυκνότητα  ανά ίντσα, τόσο μεγαλύτερη αντοχή έχει το τελικό προϊόν σε εφελκυσμό.
Η συγκολλητική ουσία δρα ως ενός είδος  χημικού δεσμού μεταξύ των ινών πολυεστέρα και την  επικάλυψης  και αποτρέποντας την υγρασία  στην  διαδικασία κατασκευής του  που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόβλημα το ίδιο το τεχνικό ύφασμα.Η Υγρή επικάλυψη PVC περιέχει επίσης  χημικές ουσίες την  επίτευξη  των επιθυμητών ιδιοτήτων  του χρώματος, προσθετή  αδιαβροχοποίηση  ,αντίσταση στη UV ακτινοβολία  φλογοεπιβραδυντικότητα. Το τετηγμένο επίστρωμα βινυλίου (PVC) το καθιστά αδιάβροχο με υψηλή αντοχή στη βρωμιά, το ωίδιο, λάδι, αλάτι, χημικά και UV. Η επικάλυψη βινυλίου επί των ινών δίνουν στο υλικό προσθετη  δύναμη και αντοχή.
PVF
H PVF πλαστικοποίηση  αποτελείται από φθοριούχο πολυβινύλιο (γνωστό στο εμπόριο ως Tedlar) To Film PVF ελασματοποιείται στο  PVC καμβα  κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κατασκευής. Το αποτέλεσμα είναι,  ένα παχύτερο ύφασμα που μπορεί να αντισταθεί καιρικές συνθήκες και χημικούς παράγοντες καλύτερα από αλλα τεχνικα  υφάσματα. Η  ικανότητά του να  απωθεί  ουσιες  όπως η όξινη βροχή, graffiti, και περιττώματα πουλιών, το κανουν καταλληλο  για  χρήση στις βιομηχανικές περιοχές, ερήμο και παράκτιες  περιοχες . Η  επικάλυψη έχει  αργό ρυθμό διάβρωσης, με αποτέλεσμα ένα προσδόκιμο ζωής περίπου 25 ετών ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος. Αυτή η επι-επικάλυψη είναι ευέλικτη, η οποία δημιουργεί μια ισχυρή και συνεκτική δεσμού με το PVC. PVF επιχρισμένα υφάσματα μπορεί να κατασκευαστεί σε μια ποικιλία χρωμάτων, Η PVF επίστρωση καθιστά επίσης το ύφασμα μη συγκολλησημο , ενώ  οι  Ραφές  δεν επικαλύπτονται
Alcryn
H Ακρυλική άνω επικάλυψη είναι η πιο οικονομική και ευρέως διαθέσιμη για να χρησιμοποιηθεί ως τελική επίστρωση. παρέχει ένα γυαλιστερό φινίρισμα και αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία . Επειδή η επίστρωση είναι λεπτή, το υλικό είναι τ εύκολη η συγκόλληση  με υψηλής συχνότητας ή θερμοσυγκόλληση. Ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος, η ακρυλική  επίστρωση θα δώσει στο ύφασμα μια διάρκεια ζωής 10 χρόνια ή και περισσότερο. Ακρυλικά χρώματα  είναι ιδανικά για ύφασμα δομές, και μπορεί να βρεθεί σε προϊόντα που χρησιμοποιούνται για εμπορικές εκθέσεις περίπτερα, προσωρινές αίθουσες συναυλιών, και φορητές αποθήκες.
PVDF
Αποτελείται από ένα μείγμα  φθορίου, άνθρακα και υδρογόνου. Ο συνδυασμός του φθορίου και άνθρακα παρέχει ανώτερη αντίσταση στην υπεριώδη ακτινοβολία  και χημική αντίσταση  από ό, τι εκείνη του ακρυλικού τελικού επιχρίσματος.Τα PVDF επιχρισμένα υφάσματα, επίσης, διατηρούν το χρώμα τους περισσότερο από ό, τι εκείνα που είναι επικαλυμμένα με ακρυλικό. PVDF υφάσματα αντιστέκονται σε άλγη και μύκητες, αλλά και έχουν ιδιότητες αυτό-καθαρισμού που τα καθιστούν εύκολο να διατηρηθεί.  Αυτά τα επιχρισμένα υφάσματα είναι εύκαμπτα, αντιστέκονται πυρόλυση, ο χειρισμός είναι εύκολος, και γενικά έχουν μια διάρκεια ζωής 15 έως 20 ετών ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος.
Οι PVDF είναι χημικώς εμποτισμένα  με το χρησιμοποιούμενο PVC και τα πολυμερή, πράγμα που δεν παρέχει πολλές   επιλογές χρωμάτων. Επειδή το λευκό είναι το μόνο πρότυπο χρώμα, άλλες χρωματικές επιλογές είναι περιορισμένες και πρέπει να είναι ειδικά κατασκευασμένα. Εξαιτίας των χημικών ιδιοτήτων της επικάλυψης, πρέπει να αποοξέονεται για να εκθέσει το PVC σε  συγκόλληση. Αυτό, επίσης, αυξάνει το κόστος κατασκευής.
PVDF / PVC
Η επικάλυψη είναι ουσιαστικά μια αραίωση του τελικού επιχρίσματος PVDF που κάνει το τελειωμένο ύφασμα λιγότερο δαπανηρό στην κατασκευή. Το τελικό προϊόν  μπορεί  συγκολληθεί  χωρίς να χρειάζεται εκδορά  του υλικού , Ωστόσο, επειδή το PVDF αραιώνεται, η μακροζωία και η ικανότητα να αντέχει σε περιβαλλοντικούς παράγοντες μειώνονται. Αυτό οδηγεί σε μια γενική προσδόκιμο ζωής των 10 έως 15 ετών. Τα υλικά αυτά είναι επίσης διαθέσιμα σε χρώματα, αλλά υπόκεινται σε περιορισμένες διαδρομές παραγωγής.
TiO2 (διοξείδιο του τιτανίου) η αλλιως  Titan W
Η  επίστρωση ΤΙΤΑΝ W εκμεταλλεύεται τις πλέον καινοτόμες μεθόδους βιοτεχνολογίας  και συνδυάζεται  με φθοροπολυμερής ενώσεις  (PVDF) αναμιγνυόμενο  με ακρυλική ρητίνη. Η αποτελεσματικότητα του ΤΙΤΑΝ W σε σύγκριση με  επικαλύψεις  ακρυλικού  λακαρίσματος  και PVDF έχει δείξει  σε πολλές δοκιμές αντοχή  φθορά από ατμοσφαιρικούς παράγοντες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Τοποθετηση Επενδυσης σε φρέατια με μικρό ανοιγμα

Η εύκαμπτη Δεξαμενή και η Ιστορία της !...

Οικολογική Οικονομία